Januari is al voorbij en februari is begonnen
Door: Els Caers
Blijf op de hoogte en volg Els
03 Februari 2008 | Nederland, Noordwijk
Ik weet het ondertussen al dat ik er niet elke week op geraak. Maar ik doe mijn best en probeer elke keer mijn schade wel in te halen.
In januari is er niet zoveel gebeurt.
Het terug werken met mijn Knie viel over het algemeen goed mee en heb er niet veel last van als ik me koest hou en mijn brace aan heb.
Ik heb er enkel last van als ik te grote en zware inspanningen doe voor mijn knie. Zoals zwemmen, wat in het zwembad best goed gaat maar waar ik na het zwemmen pas last krijg.
Maar kom.
De eerste week dat ik terug was rond de 7de januari ging alles goed. Wel wat trager als anders maar het lukte allemaal wel.
Suzan had de buurvrouw gevraagd of ik mocht bellen als ik hulp nodig had met fien naar boven dragen want dat is een fameus gewicht en zeker als je niet stevig op je benen staat.
Ik heb haar niet moeten vragen om hulp want alles ging goed en was een goede oefening.
Het weekend erna van 13 en 14 januari ging ik terug naar België want ik moest op controle bij mijn dokter en ik was niet bepaald blij met al de dingen die hij mij vertelde.
Met mijn meniscus was nu alles opgelost maar dat was het puntje van de ijsberg.
Ik zal nog eens onder het mes moeten voor mijn voorste kruisband die vervangen moet worden door een Donorkruisband.
Jaja, je leest het goed en dat betekent dat ik een donor pees krijg van een overledenen en dat vind ik wel een beetje schrikverwekkend.
Ik ga proberen om van mijn zelf een stuk te kunnen afgeven maar ik moet er nog eens goed over praten met de specialist en die operatie is zeker niet meer voor 2008 Maar ze moet wel gedaan worden als ik nog eens wil gaan skieeën of tennissen of zo. Draai het of keer het zoals je wilt het moet gedaan worden.
S'avonds ben ik dan nog langs de heistraat geweest en langs een blokbeest dat hard aan het studeren was en daarna met de meiden nog even iets drinken.
Toch nog op een fatsoenlijk uur in mijn bed.
Op dinsdag nog vanalles gedaan en hier en daar iets in orde gemaakt en dan met de trein van 12u vertrokken richting Noordwijk.
Het weer was hier verschrikkelijk maar ik was toch weer "thuis".
Voor de rest is er niet veel gebeurt.
Fien wordt groter en zwaarder en slimmer. Ze zit al stevig recht en draait zich al goed om als ze op haar rug of buik ligt.
vanaf vorige week ga ik nu elke woensdag middag zwemmen of beter watertrappelen want zwemmen voel ik nog te hard in mijn knie dus een aqua gordel of een wetbelt is meer dan welkom.
Want zo ga ik heel gemakkelijk onder al doe ik het wel vrij goed zonder gordel.
Vorig weekend heb ik mijn best gedaan en eindelijk mijn ramen eens gewassen van mijn huisje want hier aan zee worden die heel rap vuil van regen die zand mee brengt. Ik was er trots op want ze blinkte als spiegeltjes maar je ziet er vandaag al niks meer van.
Dus dat betekent dat ik ze woensdag weer aan de buitenkant kan poetsen in de hoop dat ze zaterdag nog proper zijn.
Deze week was wel mijn week niet. Ik had de verkoudheid van Suzan overgenomen en had enorme buikpijn want het was die week van de maand waar elke meid niet zo van houd.
Maar ik heb toch heel wat werk verzet.
Gisteren heb ik heel mijn huisje van boven naar onder opgeruimt en gestofzuigt want volgend weekend komt er een hele boel volk over de vloer en dan wil ik toch laten zien dat ik een proper huisje heb dat ik verzorg.
Deze week wordt ook een drukke week en een zware heb ik zo het gevoel maar ik kijk er wel naar uit.
Rogier heeft vandaag mijn deur gemaakt zodat hij niet meer klemt en er niet meer al mijn gewicht moet tegen zetten als ik ze open of dicht wil doen.
Sebiet moet ik de keuken opruimen en iets koken om te eten vanavond en dan is heel mijn huis aan de kant maar woensdag zal ik toch ook nog wat moeten doen.
Mijn week ziet er niet echt anders uit als anders behalve dat ik vrijdag ook moet "werken" want echt werken noem ik het niet. De broer van Rogier trouwt vrijdag en ik mag meegaan al is het voornamelijk om voor fien te zorgen. Dus ik ben eigenlijk Fiens Persoonlijke assistente.
Zaterdag is het mijn verjaardag en verwacht een hele boel mensen (niet echt zoveel maar toch voor wat ik gewend ben)
Om toch mijn verjaardag een beetje in stijl te vieren. Degene die deze blog komen lezen en mij kennen zijn ook uitgenodigd.
Iedereen welkom!!! Daarom ook dat mijn huisje aan de kant moet zijn.
Heb dit jaar echt eens zin om mijn verjaardag grootsss te vieren al zal het niet met al te veel drank of eten zijn!
Ik heb trouwens dankzij een stamp onder mijn kont van Suzanne belist om een opleiding op afstand te doen. Om nog een betere kans te maken op de arbeidsmarkt.
En ik wilde dan ook iets totaal anders doen dan met kinderen bezig te zijn.
Wat niet betekent dat ik nooit niet meer met mensen en kinderen wil werken.
Na veel wikken en wegen heb ik besloten om een cursus secretaresse te volgen in combinatie met een taalcursus zakelijk Engels.
Degene die mij kennen zullen mij nu volkomen Gek verklaren maar ik heb hier goed en lang over nagedacht.
Ik ga zeker nog eens mee naar het werk van Suzan om eens met haar Secretaresse mee te lopen voor een dagje om toch nog een beter idee te krijgen van wat het is en zo. Suzanne heeft me ook beloofd om me te helpen en Rogier ook.
Dus ik zie het zitten en ik weet dat de meeste die dit nu zitten te lezen dat zijn een gezicht gaan trekken van "Wat heeft ze nu weer in hare kop gekregen!!" Maar ik ben voor 1 Keer in mijn leven wel super zeker van wat ik wil en ben er volgens mij ook goed in als ik bekijk wat het inhoud.
Ja, Ik weet dat ik 180°C gedraaid ben maar je moet af en toe eens draaien om je draai te vinden.
Ik ben ook Au pair geworden om iets meer te zien dan Belgie en Geel. Maar vooral te ontdekken wat ik wilde in mijn leven.
Na Zwitserland wist ik dat niet en ging ik maar naar de Hollandse zee.
Die hollandse zee doet me enorm deugd en het is een van de betere beslissingen geweest die ik al heb gemaakt.
Ik heb mijn eigen plaatsje hier en in mijn vrije tijd kan ik doen wat ik wil zonder dat ik daar Suzanne en Rogier hier voor stoor.
En Suzanne en Rogier zetten me soms ook moeilijke vragen voor waar ik over moet nadenken en beslissingen moet maken die ik zonder hun vragen niet zou maken. Ze helpen mij vooruit en geven een zet in de juiste richting zodat als ik hier weg ga toch kan zeggen dat ik meer heb dan een ervaring rijker met kinderen.
Studeren kost Geld tot mijn grote spijt en dat heb ik niet maar daar is een mouw aan gepast. Suzanne en Rogier betalen de opleiding en ik krijg dan 2 maanden geen loon.
Dan ben ik in 1 keer van de kosten af maar ben ik wel fameus afhankelijk van hun. Maar ik mag het niet in stukken doen zoals ze bij NHA wel voorstellen want dan kost het mij 50€ meer.
Dus hoop ik dat ik de komende maand veel kan gaan babysitten en gaan koken op de noordwijkse school.
Ook mijn weekendje naar geel om er bij de jongerenkooravond bij te zijn zal volgens mij in het water vallen met gebrek aan geld en ik vrees voor er met pasen ook bij te zijn. Dat is nu eenmaal het leven. Want een weekend naar Geel gaan kost me toch ook een goeie 40€ heen en weer met de trein en dan heb ik nog niks gedaan dus komt het om een goeie 60€ wat toch 1/3de is van een opleiding zakelijk engels.
Dus nu is het hard sparen en iedereen die naar mijn verjaardagfeestje komt hoeft geen kadotje mee te brengen maar mijn spaarvarken heeft wel grote honger en je mag hem altijd een klein beetje te eten geven.
Dus dit jaar geen kadotjes, enkel centjes voor mij zeer hongerig spaarvarken. Maar niks moet, alles mag natuurlijk.
Ik ben al heel blij als jullie er zijn.
En hoop jullie zaterdag te zien en anders heel gauw te zien want ik mis Geel toch wel en hoop tegen 2009 toch mijn wortels te planten in Geel en mezelf eens op de echte arbeidsmarkt te gooien.
Met wat hulp van 2 schatten hier gaat met dat zeker lukken om mijn cv nog een pak langer te maken.
Voor ik het vergeet wilde ik iedereen nog vragen om een verjaardagkaartje op te sturen!! Ik vind het nog steeds leuk om post te krijgen en vooral op mijn verjaardag.
Dus kruip allemaal snel in je pen en stuur voor volgende week zaterdag een verjaardagskaart dan geef ik ze allemaal een leuke plek in mijn huisje.
het adres :
Els Caers
De Ruyterstraat 34
2202 KL Noordwijk zh
Nederland
Heel veel liefs en groetjes vanaan de Hollandse kust
Els
tot de volgende keer en ik ga er zeker volgende week snel mijn verhaal van het geweldige feestweekend opzetten.
03 Februari 2008 - 18:50
Lotte:
hello,
amai, wat een verhaal, hihi... jaja, ik probeer me op de arbeidsmarkt te gooien in de zomer van 2008 en dan wel in Mexico, heb net mijn CV in het Engels gemaakt en hij ziet er goed uit, hihi, al zeg ik het zelf... jaja...
Ik wil je wel een kaartje opsturen maar het zal wel wat langer onderweg zijn, dus het zal zeker niet toekomen op je verjaardag, hihi
ik probeer het niet te vergeten,
dikke koude, winter en sneeuwkussen,
Lotte -
20 Februari 2008 - 16:21
Tineke:
Eindelijk dan toch je mailtje eens geopend(dat van je verjaardag nb.) het stond nog steeds in mijn mailbox.Maar aangezien ons meiskes naar je toe kwamen dacht ik alles te weten .....dus is je mailtje blijven staan. Vandaag (just) gelezen dan.....en nog eens tot op je blog gekomen...das eeuwen geleden.Ik wens je dan ook veel succes met je nieuwe draai, Elske(waar een wil is,is dikwijls een weg) toi,toi,toi.Geniet van je tijd ginder en....tot in de Stelensedijk