Eerste bericht in het Nieuwe jaar - Reisverslag uit Noordwijk, Nederland van Els Caers - WaarBenJij.nu Eerste bericht in het Nieuwe jaar - Reisverslag uit Noordwijk, Nederland van Els Caers - WaarBenJij.nu

Eerste bericht in het Nieuwe jaar

Door: Els Caers

Blijf op de hoogte en volg Els

21 Januari 2008 | Nederland, Noordwijk

Hallo,

Ik weet dat ik me moet schamen en eigenlijk elke week op zijn minst iets moet schrijven in mijn blog. Maar het Schiet er zo vaak over. Ik ben meestal de hele dag in de weer met Fien en s'avonds maak ik dan eten, eet ik samen met Suzan en rogier en wanneer ik dan eindelijk in mijn eigen huisje ben dan is het al veel te laat en ben ik zo moe dat ik niet meer achter mijn laptop kruip om een heel verhaal op de blog te zetten. Sorry!! Maar Fien is nu in Dromenland en ik wilde het gisteren al doen maar ik had een typische zondagsdag! Ben naar het strand geweest en ben letterlijk uit gewaaid want het waaide verschrikkelijk. En ik heb daarna een koopje gedaan. Nieuwe sneakers van le coq sportif gekocht voor 29€.
Als dat geen koopje is dan weet ik het ook niet.

Maar Eerst en vooral wil ik iedereen nog een heel gelukkig Nieuwjaar wensen!! Neen, 't zijn geen vijgen na pasen! We zitten nog steeds in Januari allewel de maand voorbij vliegt en het zo Februari is.

Ik wens iedereen voor het nieuwe jaar alle geluk van de wereld toe en dat al jullie wensen mogen uitkomen.
Maar zoals Geena Lisa en Bart de Pauw zeide "mogen het allerbeste van 2007 het aller slechtste zijn van 2008"!

Ondertussen is er bijna een maand vertrekken sinds mijn laatste blog bericht!! (bloos bloos)
Met mijn knie is alles prima en ook prima verlopen.
Ik zal nog eens wat over de operatie vertellen.

Ik kwam daar als eerste binnen op de daghospitaal (wat wil je? ik moest daar om 7.45u al zijn) en blijkbaar kende die verpleegster mij nog, maar achteraf bleek het over mijn zus te gaan die ze ooit op de kinderafdeling de hele dag kwijt waren! Terwijl mijn kleine zusje leen van plusminus 3 jaar in de kast van de speelkamer lag te slapen.
Ik was de hele dag voor die verpleegster leen en niet Els! Het was lang geleden sinds ze mij nog verwisselde met ons leen. Tegen 8u mocht ik al naar 't operatiekwartier! bleken ze mijn papieren boven vergeten te zijn. vind het maar niks om in zo'n bed door de gangen te rijden! je ziet enkel een plafon veranderen.
Maar om 8u lag ik al op de operatiekwartier en werd mijn heel been rood gemaakt tot tussen mijn tenen aan toen! verschrikkelijk. Die ruggenprik was eerst ook maar raar. Ook hebben ze mijn hele rug rood gemaakt om dat kleine prikje te geven. de dag nadien had ik 3 enorme blauwe plekken op mijn rode rug.
Maar vanaf toen kreeg ik een groen gordijn voor mijn gezicht en een bloddrukmeter rond mijn arm om zot van te worden.
ik heb er niks van gemerkt!! geweldig toch? enkel die bloeddruk meter heeft me enorm gestoord.
Om 9u lag ik al op de recoverie!!
Koud dat het daar was!! En die bloeddruk meter die niet wilde blijven zitten en die heel mijn bovenarm paars knevelde!! Maar ik kon ook niet stil blijven liggen!! Ik heb me daar verveeld maar ik moest mijn voeten van mijn bed krijgen voor ik naar boven mocht!! ik kon pas tegen 10.30u naar boven en ik had gelukkig al mijn spullen naas tmijn bed gelegd! anders had ik er niet aan gekunt!! Mijn knie deed zeer zo als mijn arm waar dat infuus in de plooi van mijn arm zat! En dat mocht er niet uit! tot ik vroeg of ik naar t toilet mocht rond 15u en ik moest al zo lang! Maar ik had geplast en dan mocht het er blijkbaar wel uit. Jipie!
Tegen 16u passerde de dokter en mocht ik op krukken naar huis.
Ons mama is mij rap komen halen.

S'avonds ben ik braaf op de zetel blijven liggen. Want dat deed wel zeer!

Zaterdag ben ik ook rustig geweest! alle voor mijn doen toch wel! ben een nieuwe brace gaan halen want ik dacht dat het voor mijn meniscus was blijkbaar voor die gescheurde voorste kruisband waar ik terug voor moet maar waar ik niet echt wil voor terug gaan. Maar dat is voor een ander verhaal. Die brace zit iets beter dan die brace van zwitserland maar toch is het iets dat helemaal niet confortabel zit en zeker niet bij mij.
Zaterdagmiddag was ik al op stap om mee te gaan helpen bij het spel van de plus! eigenlijk heb ik niks nuttigs gedaan! alle, ik heb toch kleine dinkskes gedaan terwijl ik eigenlijk niet van mijn stoel mocht komen.

S'avonds nog naar de mis geweest, repetitie gehad en een dvdke gekeken maar we waren allemaal op tijd thuis.

Op zondag heb ik me braaf gehouden en schoon op de zetel blijven liggen met mijn been omhoog. en heel veel gerust! al zit dat niet echt in mijn aard. s'avonds nog wel naar de generale repetitie geweest van t koor. Ik ben nog wel buiten geweest.

Op kerstavond ben ik mee gaan zingen in de ziekenhuiskapel. De rob en ons leen hadden mij afgezet en ik dacht dat ik nipt op tijd ging zijn terwijl ik een half uur te vroeg daar was. tja, beter te vroeg dan te laat. Na de viering zijn we iets gaan drinken en waren ze mij vergeten te zeggen dat we niet gingen eten! bibi hier had natuurlijk niet gegeten.
Dan hebben ze mij tegen 10u naar huis gedaan en stonden ze 15minuten later al weer voor de deur om naar de middernacht mis te gaan. Dan heb ik maar snel iets gegeten want ik had echt wel honger! stokbrood met krabsalade! een kerstmenu is er niks tegen!! ;-)

Tegen 00.30u lag ik in mijn bed

Nu even Fien uit haar bed halen en een boterhammetje eten.

Met kerstdag om 11u de hoogmis gezongen en rob (het vriendje van mijn zus) en ons leen kwamen me achteraf halen om verder naar ons moema te rijden.
Daar zouden we dan kerstmis vieren met ons moema, mijn tante en nonkel en de neefjes en mijn broer en zus.

Geweldige kerst gehad! Met een hele hoop kadootjes en een neefje van 4 die een halve fruittaart opeet.
Met een hoop verzorgingsproducten, een boek van harry potter, pantoffels en de dvd van seizoen 3 van Grey's anatomy.
De nieuwste dvd van harry potter dan nog gezien en heel veel gelezen bij ons moema.
Tegen de avond ben ik mee naar huis gereden met nonkie en Anja (mijn tante)
En dan maar op tijd in ons bed.

Op 2de kerstdag is ons moema bij ons de overschot van kerstavond mee komen op fondue en gourmetten.
Dit is de eerste dag dat ik te veel gegeten heb en dan nog het meeste van de koude groenten.
Ook nog naar de huisarts geweest en mijn draadjes zagen er goed uit en ik moet niet meer met krukken lopen.

De dagen erna zijn niet echt speciaal want ik kan me niet meer herrinneren wat ik allemaal gedaan heb.

Op 30 december was ons mama jarig en hebben we dit wel een beetje geviert.
s'avonds ben ik nog met de bende op stap geweest maar niet lang.

Met oudjaar hebben we doorgedaan bij Paul thuis maar was de sfeer een beetje minder omdat joke heel ziek was en er niet bij was. als we gedaan hadden met eten zijn we dan maar naar joke gegaan dat zij niet alleen thuis zat terwijl het nieuwe jaar werd ingezet. dus onze Oudjaar viel een beetje in het water allewel ik me toch wat heb geamuseerd.

Met Nieuwjaar gingen we bij ons moema brunche. Daarna even bij de buren binnen en ze blijkbaar ook uit hun bed zetten. Al was het middag. Toen ik terug bij ons moema kwam ging de rest al weg! Te zwaar doorgedaan en nog moe. Dan maar bij ons moema gebleven en gelezen en dvd gekeken.
Tegen 18u dan maar met de bus naar huis.

De dagen daarna kan ik me ook niet goed herinneren wat ik allemaal heb gedaan. Op 4 januari mogen dan eindelijkde draadjes eruit. Joepie, het ziet er goed uit.
Op vrijdag nog even op stap met de andere. Op zaterdag komen suzan en Rogier me halen samen met Fien.

Op zaterdag In de voormidag nog snel over de markt, langs mijn neefjes (die niet thuis zijn) en mijn kamer opruimen en mijn valies gepakt klaar hebben staan.
Tegen 15u zijn ze dan eindelijk daar. Met Fien snel naar de kruimel want kleine fien heeft honger.
Daar lekker gegeten en ons leen komt eens langs want ze wil Fien nu echt wel eens gezien hebben, ook Liesbeth en Lies komen nog langs om Fien eens te zien. En Fien maar lachen en zot doen!! Van wie zou ze dat hebben?

Dan een rit van 2u naar Noordwijk en Fien is de brave zelf en slaapt het grootste deel! tot het laatste moment want het laatste 20min begint ze te gillen alsof haar leven ervanaf hangt! gelukkig waren mijn sleutels intressant genoeg voor Fien. Dan lekker eten met ons 3 en dan mijn valies uitpakken en opruimen. Op zondag doe ik vanalles. Vlees halen in hema en alles op orde maken.

En tot hier ga ik het voorlopig houden! moet nog stofzuigen, fien de fles geven en opruimen en eten maken straks en nog langs de winkel en bakker.

De rest zal wss voor morgen zijn maar ik beloof niks meer want ik kan me er meestal niet aan houden!
want vanavond is het weer repetitie op het koor.

Liefs en dikke wegwaai knuffels

Els

• 21 Januari 2008 - 15:54

Lotte:

amai, wat een verhaal, goh goh, naar huis gaan om je te laten opereren is ook niet echt tof he, maar ja... gelukkig is alles goed verlopen, is wel super dat jij zo af en toe eens naar huis kan gaan... hier is dit zo niet, als ik naar huis ga, is het op voorhand plannen, boeken, en alles in orde maken maar ja... is nu zo als je zo ver zit. Binnenkort ga ik met de familie hier verhuizen naar Mexico en ginder een paar jaar gaan wonen, in Playa Del Carmen, dus super!!! ik ga ginder gewoon werken en dus geen au pair meer zijn... gaat tof zijn... en is weer een ervaring rijker dus ja...
    take care,
    Lotte